Cheesecake

28. března 2015 v 22:04 | Kozí máma |  Americká kuchyně
Cheesecake je jedním z kultovních dezertů. O jeho původu se vedou spory, předpokládá se však, že domovinou dezertu tak, jak ho známe dnes, jsou právě Spojené státy. Traduje se však, že na obdobě této dobroty si pochutnávali již staří Řekové.
Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 15 minut
  • Pečení: cca 35-45 minut
Počet porcí:
  • 6-8
Ingredience:
  • 200 g sušenek (máslových, digestivních, oblíbených), nalámaných na kousky - já použila Bebe jemné
  • 100 g rozpuštěného másla nebo rostlinného tuku
  • 500 g jemného tvarohu nebo ricotty
  • kůra nastrouhaná ze 2 velkých citronů a 3 lžíce šťávy
  • 50 g krupicového cukru
  • 3 žloutky z velkých vajec
  • 2 lžíce jemné krupičky
  • 200 g jahod
Cheesecake
Příprava:
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Sušenky přesuňte do sáčku, roztlučte, přendejte do mísy a přilijte k nim rozpuštěné máslo; prošlehejte. Dortovou formu s rozevíracím okrajem o průměru 20 cm vymažte máslem a vysypte moukou, přeneste do ní sušenkovou směs a rovnoměrně ji obrácenou lžící rozetřete.

2. Nádobu robota vytřete, dejte do ní tvaroh (doporučuji spíš použít ricottu - pokud nekoupíte správný tvaroh, tak vám zůstanou hrudky), citronovou kůru a šťávu, cukr, žloutky a krupičku a asi dvě minuty prošlehávejte, až se vše dobře smísí.

3. Hmotu vlijte do formy a pečte třicet pět minut až tři čtvrtě hodiny, až bude náplň na dotek pevná a bude se lehce odtahovat od stěn. Troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte cheesecake hodinu chladnout v troubě.

4. Zatímco dezert chladne, očistěte jahody a ty větší nakrájejte na čtvrtiny nebo osminky.

5. Dezert uvolněte nožem od stěn, sejměte formu, přesuňte na servírovací talíř a podávejte ozdobený jahodami.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama