Čočkové kari

18. března 2015 v 21:13 | Kozí máma
Tato polévko-omáčka je dost hustá a rychle zasytí, takže pokud ji plánujete zkombinovat s dalšími chody, tak doporučuji servírovat v menších porcích, jinak vám strávníci brzo odpadnou.

Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 10 minut
  • Máčení: 2-3 hodiny
  • Vaření: 1 hodina

Počet porcí:
  • 4

Ingredience:
  • 1 cibule
  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce kari koření
  • 0,5 lžičky kurkumy
  • 0,5 lžičky cukru
  • 0,5 plechovky rajčatového pyré
  • 30 ml kokosového mléka
  • sůl, pepř
Čočkové kari

Postup:
Čočku několikrát propláchněte, a pak ji v hrnci zalijte vodou a nechte 1-2 hodiny stát. Sceďte ji a v hrnci smíchejte s cibulí, česnekem, zázvorem, máslem, kari, kurkumou a cukrem. Přidejte rajčatové pyré a tolik vody, aby byla čočka ponořená. Přiklopené vařte 1 hodinu. Nakonec vmíchejte kokosové mléko, osolte a podávejte s oreganem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama