Mangové carpaccio, bruschetta a hráškové crostini

29. března 2015 v 23:30 | Kozí máma |  Italská kuchyně


Italská kuchyně je jedna z mých nejoblíbenějších. A italských předkrmů je neskutečné množství. S bolestí v srdci jsem vybrala tři a okamžitě se rozhodla, že v budoucnu uskutečním ještě Itálii II. protože je prostě nemožné tuto kuchyni popsat ve čtyřech chodech a Itálie si to zaslouží.
Tyhle pokrmy by měli kombinací kyselé, sladké a chvílemi i pálivé chuti rozdráždit vaše chuťové buňky a nažhavit je na další chody. Podle spokojeného mlaskání manžela jsem usoudila, že kombinace surovin na předkrm byla správná.
Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 5 minut
Počet porcí:
  • 4-6
Ingredience:
  • 1 mango
  • 1 mozzarella
  • čerstvé oregano
  • 1lžíce vlašských ořechů
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 1 červená chilli paprička
Mangové carpaccio

Příprava:
Plátky manga vyskládejte na střídačku s plátky mozzarelly. Ozdobte oreganem a nasekanými ořechy a zastříkněte dresinkem ze zbývajících ingrediencí.



Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí:
  • 4-6
Ingredience:
  • ciabatta
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 280 g mraženého hrášku
  • 1/2 balení měkkého tvarohu
  • 1 jarní cibulka
  • 30 g parmazánu
  • sůl, pepř
Hráškové crostini

Příprava:
Troubu předehřejte na 190 °C. Na cros­tini vyskládejte plátky ciabatty na plech vyložený pečicím papírem a potřete je olejem. Pečte 10-12 minut. Mezitím rozmixujte hrášek, tvaroh, jarní cibul­ku, nakrájený parmazán, 2 lžíce oleje, ½ lžičky soli a ¼ lžičky pepře dohladka. Pastou ozdobte crostini a posypte je hoblinami parmazánu. Na mě osobně to bylo hodně kyselé a příště bych asi místo tvarohu použila Lučinu, která má sladší chuť.



Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí:
  • 4-6
Ingredience:
  • ciabatta
  • 4 větší vyzrálá rajčata
  • svazek čerstvé bazalky
  • sůl, pepř
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej na potírání
Bruschetta

Příprava:
1. Pečivo nakrájejte na plátky a dejte nasucho opéct do trouby nebo toustovače.

2. Mezitím připravte rajčatovou směs. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky, bazalku najemno nasekejte a spolu se solí a pepřem důkladně, ale zlehka promíchejte. Na závěr přidejte stroužky česneku
prolisované strojkem.

3. Horké chleby vyndejte z trouby, ihned je potřete olivovým olejem a bohatě nazdobte rajčatovou směsí.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama