Smažené sýrové koule s chilli omáčkou a jablečným chlebíčkem s burákovým máslem

25. března 2015 v 21:25 | Kozí máma |  Americká kuchyně
Jako předkrm našeho amerického víkendu jsem se snažila chutě rozehrát typickými americkými surovinami - všudypřítomná kukuřice v podobě kukuřičných lupínků a burákové máslo. A v Americe, kde vám i na snídani nabídnou pochoutku z friťáku se smažené sýrové koule neztratí.

Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Smažení: 5 minut

Počet porcí:
  • 4-6

Ingredience:
  • 200 g eidamu nahrubo nastrouhaného
  • 100 g taveného sýru
  • hladká mouka
  • 1 rozšlehané vejce
  • drcené kukuřičné lupínky
Omáčka:
  • 100g zakysané smetany
  • chilli dle chuti
  • 2 lžíce kečupu
Smažené sýrové koule

Postup:
Oba sýry smíchejte tak, aby vznikla hmota, která se dá tvarovat do kuliček (vzhledem k hustotě vypadá míchání spíše jako hnětení rukou). Ty pak obalte v trojobalu: hladké mouce, vajíčku a kukuřičné drti. Ideální je obalit je dvakrát - podruhé už jen ve vajíčku a kukuřici. Usmažte je na rozpáleném oleji. Podávejte s omáčkou.

Jablečný toast je kousek jablka s trochou burákového másla a dozdobený snítkou řapíkatého celeru. Uznávám, že to je docela tučný a těžký předkrm, nicméně vzhledem k dalším a lehčím jídlům je to jediný silně kalorický chod.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama