Britský víkend

29. dubna 2015 v 23:41 | Kozí máma |  Britská kuchyně
Když se řekne Velká Británie, jistě každého z vás napadne konzervativní a tradiční monarchie s dlouhou historií. A přesně taková je i britská kuchyně. Na tradičních receptech se podepsalo nejnom puritánství, díky němuž je tato kuchně tak jednoduchá a vyhýbá se silným chutím, jako je na příklad česnek či složité omáčky. Dále jsou zde také odlesky koloniálního bohatství, kdy Britové vysílali svá loďstva do celého světa, zejména pak do Ameriky, Číny a Indie. A stejně jako spojené království, tak i recepty z něj pocházející, mají dlouhou tradici. Konzumace chleba, sýru, pečeného a dušeného masa, masových koláčů, vařené zeleniny a ryb sahá až do starověku.
Jak je patrno i z mnoha receptů, tak se nejedná o úplně nejdietnější kuchyni. Často jsou to tučné recepty a těžká jídla. Příprava není nijak časově náročná a mému manželovi náramně chutnalo, tak snad bude i vám.

Hlavní chod: Fish & Chips
Dezert: Trifle
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama