Cannoli plněné ricottou

3. dubna 2015 v 16:55 | Kozí máma |  Italská kuchyně
Cannoli pochází ze Sicílie a slovo cannolo znamená "malá trubička". Základem je smažená trubička plněná ricottou rozšlehanou s cukrem a další úpravy pak jen závisí na kuchařově kreativitě. Mohou se máčet či polévat čokoládou, plnit ovocem či posypávat sekanými oříšky či zdobením.Cannoli jsou sice tradiční italskou pochoutkou, nicméně se traduje, že vznikly zásluhou Arabů, kteří sem recept přinesli při okupování Sicílie. Zde se pak začaly připravovat v karnevalové sezóně, údajně jako symbol plodnosti (ano, za trubičkami plněnými ricottou tedy můžeme vidět falický význam).
U mě doma cannoli slavily velký a nečekaný úspěch, že všech 12 kusů zmizelo téměř okamžitě.
Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 1 hodina
  • Chlazení: 1 hodina
  • Smažení: 30 minut

  • Počet porcí:
  • 12 trubiček
  • Ingredience:
  • 200 g hladké mouky
  • 20 g cukru krystal
  • 20 g másla
  • 1 vejce
  • 50 ml bílého vína
  • 1 bílek
  • rostlinný olej na smažení

Náplň:
  • 500 g ricotty
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • dvě hrsti malin
Cannoli


Příprava dezertu:
1.Mouku nasypte do misky, přidejte krystalový cukr a promíchejte. Přidejte celé vajíčko a máslo, propracujte a po troškách opatrně přilévejte bílé víno. Rukama propracovávejte, dokud nevznikne jednotné těsto, které drží pohromadě. Z těsta vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinové fólie a dejte na hodinu odpočinout do lednice.
2. Pracovní plochu pomoučete a těsto rozválejte na placku o výšce asi 2 mm. Vykrájejte kruhy (třeba pomocí větší skleničky), které natočte na trubičky (ty, na kterých se vytvářejí kremrole). Konce potřete rozšlehaným bílkem a slepte je do tvaru trubičky.
3. Olej dejte rozehřát do hrnce, rozpalte ho a jednotlivé trubičky do něj vkládejte a smažte, dokud nejsou zlatavé. Hotové cannoli dejte na papírovou utěrku, odsajte přebytečný tuk a nechte vychladnout. Až budou trubičky chladné, odstraňte trubky, na kterých jste trubičky tvarovali.
4. Ricottu vyšlehejte spolu s moučkovým cukrem do krému. Krém dejte do cukrářského sáčku a cannoli jím plňte. Do každé trubičky pak dejte z obou stran jednu čerstvou malinu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 fitness-lamka fitness-lamka | E-mail | Web | 8. dubna 2015 v 14:56 | Reagovat

Moc chválím blog!:-) Máš všechno úžasně nafocené a jídlo na úrovni. Ráda se nechám inspirovat :-)

2 Kozí máma Kozí máma | 8. dubna 2015 v 16:50 | Reagovat

Díky moc :-) Jsem ráda, že se líbí i za zpětnou vazbu. Budu se snažit si úroveň udržet a šplhat výš :))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama