Italský víkend

3. dubna 2015 v 21:47 | Kozí máma |  Italská kuchyně
Jak jsem se již zmínila v jednom předchozím článku, italská kuchyně je jedna z mých nejoblíbenějších. Přestože staví na těžkých ingrediencích, jako jsou šunky a sýry, tak je svěží a s každým soustem jako by se člověk přesunul do slunné Itálie. Mezi Italské "vynálezy" patří skvosty jako je sušená šunka Prosciutto či její tučnější obdoba Pancetta. A spousty fantastických sýrů - Mozzarella (neznám nikoho, kdo nemá rád salát caprese), Gorgonzola, Parmazán, Ricotta či Mascarpone. Je domovinou lasagní, pizzy, zmrzliny, špagetovitých pokrmů (pozor, ne špaget, ty pocházejí z Číny) a různých těstovin, tiramisu, panna cotty, panini, nutelly, risotta, pesta, nepřeberného množství skvělého pečiva a spousty dalších úžasných potravin. Vlastně by se mi docela líbilo být obézní rentiérkou v Itálii - člověk by od rána až do večera mohl jen jíst... Mezi typické ovoce a zeleninu, které se používají v Italské kuchyni patří rajčata, rukola, olivy, kapary, pomeranče, artyčoky, papriky, kukuřice, cukety a z bylinek samozřejmě bazalka. K Itálii také neodmyslitelně patří víno a plody moře.
Jelikož italskou kuchyni často sama vykrádám, tak opět byl výběr pokrmů pro náš italský víkend náročnější. Abych se naučila něco nového z této kuchyně, tak jsem musela vyloučit špagety, pizzu, lasagne, tiramisu, panna cottu i risotto. Nakonec z toho vzniklo toto chutné menu:

Polévka: Minestrone
Hlavní chod: Ossobuco s polentou

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama