Kukuřičná polévka

13. dubna 2015 v 0:10 | Kozí máma |  Mexická kuchyně
V každé zemi, kde je kukuřice majoritní surovinou najdete spoustu receptů na kukuřičnou polévku. Sopa de elote je rychlá polévka, kterou zvládne snad úplně každý. Je plná vitaminů, není finančně náročná a navíc má zajímavý vzhled.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí:
  • 4-6

Ingredience:
  • 1 lžíci másla
  • 1 jemně nakrájenou cibuli
  • 1 červenou papriku, zbavenou semen
  • 1 feferonku, zbavenou semen
  • 450 g sladké kukuřice, podle potřeby rozmrazené
  • 750 ml drůbežího vývaru
  • 250 ml zakysané smetany
  • sůl a pepř
Kukuřičná polévka

Příprava:
Na pánvi rozehřejte máslo. Zprudka v něm asi pět minut opékejte nakrájenou cibuli, feferonku i papriku; měly by změknout. Přidejte kukuřici a opékejte ještě další dvě minuty. Pak polovinu směsi opatrně přesypte do mixéru nebo kuchyňského robotu a zpracujte na hladkou kaši. Stěny nádoby občas očistěte stěrkou; podle potřeby můžete přilévat vývar.Všechnu kukuřičnou směs (rozmixovanou i nerozmixovanou) přemístěte do čistého kastrolu a přilijte vývar. Podle chuti dosolte a opepřete, potom uveďte do varu a pět minut vařte. Podávejte se zakysanou smetanou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama