Kůzlečí kotletky se svěžím bramborovým salátem s fialkami a kopřivou

9. dubna 2015 v 19:54 | Kozí máma |  Velikonoce
Svěží jarní recept. Mladé kůzlečí maso je křehké a nemá výrazné aroma, které by mohlo být strávníkovi nepříjemné, proto není potřeba jej přebíjet spoustou koření. Vyzkoušejte k němu jarní bramborový salát, u něhož zapomenete na klasiku a užijete si čerstvost sezónních surovin plných vitaminů!


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Smažení: 15 minut

Počet porcí:
  • 4

Ingredience:
  • kůzlečí kotlety
  • sůl, pepř
  • provensálské koření
Kůzlečí kotlety

Příprava:
Maso nasolte, napepřete a okořeňte a orestujte na rozžhavené pánvi. Nechte je po usmažení odležet alespoň 5 minut v zakryté nádobě v rozehřáté troubě (na cca 150°C). Lépe se tak rozloží šťávy v mase a je pak krásně křehké.



Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Vaření: 30 minut

Počet porcí:
  • 4

Ingredience:
  • cca 10 středních brambor
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 jarní cibulka
  • hrst kopřiv
  • fialky
  • majonéza
  • ocet, sůl, pepř
Jarní bramborový salát

Příprava:
Brambory uvařte. Mezitím, co se vaří brambory si nakrájejte celer a cibulku. Do menšího hrnce dejte vařit vodu. Až vře, ponořte do ní na chvíli kopřivy - stačí pár sekund (tahle metoda se nazývá blanšírování). Inaktivujete tak enzymy v kopřivě, zbavíte ji prlivosti a zároveň si zachová svou svěží zelenou barvu.
Uvařené brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a přesuňte do mísy, kde je nechte trochu zchládnout. Pak k nim přidejte zbytek ingrediencí a dochuťte solí, octem a pepřem. Dietáři mohou majonézu zaměnit za zakysanou smetanu či jogurt.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama