Letní závitek s tofu, mangem a avokádem

16. dubna 2015 v 23:24 | Kozí máma |  Čínská kuchyně
Přiznávám, že závitky jsou mnohem typičtější pro Vietnam. Věřím však, že ani Číňané touhle dobrotou nepohrdnou.
Letní závitky jsou lehčí formou smažených jarních závitků. Jsou svěží a lehké, proto jsem je zvolila jako předkrm.
Základem letních závitků jsou nudle, zelenina a maso (často vepřové) v rýžovém papíru. Podávají se buď při pokojové teplotě nebo chlazené.
Samotná příprava vyžaduje trochu zručnosti, protože rýžový papír je velmi jemný a rád se trhá. Jakmile však přijdete na to, jak správně motat, půjde vám to jedna radost.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 20 minut

Počet porcí:
  • 4-6

Ingredience:
  • rýžový papír
  • rýžové nudle
  • avokádo
  • mango
  • tofu (já uzené)
  • směs asijských salátů a bylinek (mezi jinými např. čínská hořčice, mibuna, mizuna, thajská bazalka, koriandr, a i trochu obyčejné bazalky)
  • jarní cibulka
    Na omáčku:
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 a více lžic horké vody
  • koriandr
Letní závitky

Rýžové nudle zalijte vřící vodou. Mezitím si nachystejte všechny ostatní ingredience - všechno, co jde, nakrájejte na proužky. Do větší misky či talíře nalijte horkou vodu a položte do ní na chvíli kus rýžového papíru.
Papír pak přemístěte na desku, naskládejte na něj suroviny. Nyní nastává fáze rolování: boční konce zahněte dovnitř, pevně uchopte spodní konec, přetáhněte jej přes suroviny vevnitř a domotejte.
Na omáčku smíchejte uvedené suroviny a servírujte je se závitky.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama