Mexický víkend

15. dubna 2015 v 21:19 | Kozí máma |  Mexická kuchyně
Když se řekne Mexiko, určitě se vám vybaví spousta barev, koření a pestré chutě. Mexická kuchyně je známá svou rozmanitostí, ale zároveň velmi jednoduchou a rychlou přípravou. Překvapilo mě, jak rychle se mi podařilo uklohnit oběd o čtyřech chodech - i s mytím nádobí byl celkový čas něco málo přes hodinu a půl (pro představu mi to běžně zabere čtyři hodiny a více). Takže pokud nevíte co uvařit na oběd a hledáte něco rychlého a levného, mexická kuchyně je něco pro vás.
Mezi typické ingredience patří dozajista kukuřice, ze které se vyrábí leccos, ku příkladu i všeobecně známé tortilly. Dále jsou to rajčata, fazole, papriky, chilli papričky, rýže, avokádo, různé pečivo, skořice či čokoláda. Tortilly mají velmi široké využití - dělají se z nich tacos, nachos, quesadilla, buritos, chimichanga či burro percherón. Pokud to tedy moc nepřeženete s chilli, tak je to vcelku zdravá kuchyně, ne moc tučná, dostatek zeleniny, prostě paráda.
Menu jsem nám vymyslela takové, aby se mi podařilo popsat alespoň část divokých mexických chutí. Guacamole jemně navnadí, polévka uklidní, chili con carne rozpálí a smažená zmrzlina zchladí. Rychle, levně, chutně. A hlavně kvalitně :-)

Polévka: Kukuřičná
Hlavní chod: Chili con carne
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama