Muffiny z nádivky

5. dubna 2015 v 17:32 | Kozí máma |  Velikonoce
Velikonoční nádivka je tradičním receptem, který se doposud dodržuje. Kombinuje suroviny levné a snadno dostupné. Zužitkujete tak skvěle starší pečivo i kopřivy ze zahrádky. A upečení nádivky ve formě na muffiny povýší obyčejnou nádivku na velmi estetický pokrm.
Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Pečení: 35-40 minut
  • Počet porcí:
  • 10 osob

  • Ingredience:
  • 10 rohlíků (já použila pečivo vlastní výroby, tedy cca 500 g)
  • 6-7 vajec
  • 200 ml mléka
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 lžíce sádla
  • 300 g uzeného masa
  • 2 lžíce petrželové nati
  • 1 lžíce pažitky
  • 2 hrsti kopřiv
  • 0,5 lžičky kypřícího prášku
Muffiny z nádivky

Příprava:
Rohlíky dejte do velké mísy, vejce našlehejte v mléce, přidejte sůl, pepř a muškátový oříšek a vše nalijte na roh­líky. Lehce promíchejte a nechte rohlíky nasát veškerou tekutinu. Sádlo rozpalte v pánvi, přidejte kostičky masa a na sádle je opečte dozlatova. Dejte stranou zchladnout. Pak maso i se sádlem na kterém se smažilo, petrželku, pažit­ku i kopřivy vmíchejte k rohlíkům. Ochutnejte a podle chuti dosolte. Nakonec do těsta vmíchejte kypřicí prášek. Muffinovou formu vymažte sád­lem či vyložte košíky na muffiny, každý důlek naplňte nádivkou a pečte dozlatova. V troubě vyhřáté na 180 °C to trvá asi 35 minut.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Eja Eja | E-mail | 12. dubna 2015 v 9:23 | Reagovat

Máš moc hezké stránky.
Na velikonoční nádivku/hlavičku je asi tolik receptů kolik je kuchařek :-)
Já mám trochu jiný poměr pečiva a vajec ( 8 rohlíků a 10 vajec), místo prášku odděluji vejce a šlehám sníh a přidám medvědí česnek k zelenému lupení.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama