Pekingská polévka

18. dubna 2015 v 0:19 | Kozí máma |  Čínská kuchyně
Tato polévka bývá často označována jako "horká a kyselá polévka" a jedná se o velmi oblíbené jídlo v Pekingu a v provincii Sichuan. Základem je masný vývar s přídavkem poupat lilií, bambusových výhonků, hub a tofu.
Možná vám tyto kombinace zní šíleně, vězte však, že polévka je to výborná. Manžel se po ní jen olizoval a silně protestoval proti tomu, že jsem jí uvařila tak málo. Finančně je sice trošku náročnější (málokdo má na zahradě bambus a vyrábí si tofu), nicméně je to určitě výborná změna oproti klasické české "nudlové".


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Vaření: 45 minut

Počet porcí:
  • 4

Ingredience:
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • hrst hub
  • 80-90 g tofu
  • plechovka bambosových plátků
  • 2-3 jarní cibulky
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • lžička soli a cukru
  • 2 lžíce rýžového octa
  • kousek zázvoru
  • 1 vejce
  • 2 lžíce škrobové moučky
Pekingská polévka


Hodinu předem dejte odmočit houby. Tofu nakrájejte na kostičky a spolu s houbami a slitým bambusem je nasypte do vroucího vývaru. Přidejte sůl a cukr, rýžový ocet a sojovou omáčku. Nechte chvíli povařit. Mezitím si očistěte a nastrouhejte zázvor a vyždímejte z něj šťávu do polévky. Škrob promícheje se dvěma lžícemi vody a nalijte směs za stálého míchání do polévky, aby se zahustila. Poté zašlehejte vejce a dochuťte. Podávejte posypané jarní cibulkou.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama