Srnčí ragú s bramborovocelerovým pyré

8. dubna 2015 v 16:44 | Kozí máma |  Speciální menu
Zvěřina je maso s charakteristickým aroma, které musíte buď milovat nebo nesnášet. Díky tomu, že toto maso se získává většinou ze zastřelených zvířat, obsahuje více krve než masa získaná vykrvením. I to je důvodem, proč je maso ze zvěřiny tmavší. Je to výživné maso, které díky pohybu zvěře neobsahuje mnoho tuku a proto je také dobře stravitelná.
Tenhle výborný recept jsem našla v kuchařce pana Pohlreicha a hned jsem si ho zamilovala (to jídlo, ne Pohlreicha). Maso delším vařením získá jemnou konzistenci, kořenová zelenina jej skvěle podtrhne a brusinky jsou pomyslnou třešínkou na dortu. Zkuste podávat ragú s bramborovocelerovým pyré, pak nebudete chtít jíst bramborovou kaši jinak. Celer naváže na silnou chuť kořenové zeleniny a jemná kaše to skvěle dotáhne. Tohle pyré připravíte velmi jednoduše - prostě s bramborami na kaši uvaříte i půl bulvy (klidně i víc, celeru není nikdy dost!) velkého celeru a následně zpracujte tak, jak jste zvyklí.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Vaření: 2 hodiny

Počet porcí:
  • 4

Ingredience:
  • 1 kg srnčí plece
  • 2 mrkve
  • 1/4 bulvy celeru
  • 2 cibule
  • 3 kuličky jalovce
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • 100g rajčatového protlaku/ domácího kečupu
  • 500 ml červeného vína
  • 100 ml oleje
  • sůl, pepř
  • 50g brusinek
Srnčí ragú


Příprava jídla:
Kořenovou zeleninu nakrájejte a jemně ji osmahněte, poté přidejte cibuli a rovněž restujte. Až je nahnědlá, přidejte nakrájené a odblaněné maso a protlak. Pak zalijte vínem a vodou (netřeba šetřit, odpaří se), přidejte divoké koření (lze použít i hrst směsi na divočinu), osolte a vařte doměkka.
Maso vyjměte, omáčku propasírujte a přidejte do ní brusinky. Maso přelijte omáčkou a podávejte s bramborovo celerovým pyré, vše můžete dozdobit restovanou zeleninou.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama