Žampiony s tučným sýrem a kopřivovou omáčkou

19. dubna 2015 v 23:50 | Kozí máma |  Britská kuchyně
Tohle jídlo je jednoduché,chutné a efektivní a použití kopřivy má blahý vliv na naše zdraví. Kopřiva působí příznivě na pročištění krve a krvetvorbu, podporuje metabolizmus a ulevuje játrům i žlučníku a čístí ledviny.


Jak dlouho?
  • Příprava: 5 minut
  • Pečení: 30 minut
Ingredience:
  • žampiony
  • tučný sýr (např. Cheddar)
  • cherry rajčátka
  • kopřivy
  • máslo
Pečené žampiony s kopřivovou omáčkou

Nejprve očistěte žampiony a zbavte je stopek. Pak je naskládejte na plech a naplňte oblíbeným kořením (já použila pesto z medvědího česneku) a přidejte malé kostičky sýra. Na plech dejte také rozkrojená cherry rajčátka a dejte do rozehřáté trouby na 180°C.
Mezitím si připravte kopřivovou omáčku: z kopřiv otrhejte listy a opláchněte je (docela účinné proti poprlení jsou gumové chirurgické rukavice). Na pánvi roztopte máslo a přidejte na něj lístky z kopřiv. Nechte je chvíli zvláčnět (získají sytě zelenou barvu) a pak je přesuňte spolu se šťávou, která zbyde v pánvi do plastové nádoby na mixováním. Tyčovým mixérem kopřivy rozmělněte a koprivy dochuťte solí, pepřem a případně vinným octem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama