Avokádový tartar s krevetami

31. května 2015 v 0:15 | Kozí máma |  Australská kuchyně
Tohle jídlo spojuje dvě dokonalé suroviny - avokádo a krevety. Tartar z avokáda je chutný předkrm a pro dietáře klidně i hlavní chod. Při výběru avokáda buďte důslední a vybírejte pouze avokáda měkká. Ta jsou totiž zralá a chuťově i konzistenčně optimální. S nezralým se těžko pracuje a chuť není tak rozvinutá. Pokud ovšem v obchodě nemají zralá avokáda a seženete pouze tvrdá, neklesejte na mysli, kupte i je a nechte v teple dozrát. Pár dnů to potrvá. Pokud tartar používáte jako předkrm, nedávejte ho na jednotlivé porce moc, ať se tím strávníci nepřesytí.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí:
  • 4

Ingredience:
  • 200g vyloupaných krevet
  • sezamový olej
  • sůl, pepř, kopr
  • 1 avokádo
  • 1/2 limetky
  • ocet balzamico
  • sezamová semínka
Tartar z avokáda

Krevety zprudka opečte na sezamovém oleji, osolte je a opepřete a nakonec po­sypte koprem. Avokádo oloupejte, rozkrojte, zbavte semen a nakrájejte na kousky nebo protlačte přes kráječ na brambory (na bramborový salát). Zakapejte je šťávou z limety, aby nezhnědla, a podle chuti osolte a ope­přete. Na talířích udělejte avokádová lůžka, zakápněte je balzamikovým octem, posypte sezamovými semínky a navrch dejte kre­vety. Podávejte vychlazené nebo při pokojové teplotě.


Tartar nebo tatarák?
Je to v podstatě to samé. Tartar je anglický výraz pro tatarák. My češi to občas rozlišujeme tak, že jako tatarák označujeme pouze syrovou drť z masa a jako tartar noblesněji nazýváme takto upravené pokrmy z ovoce či zeleniny.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama