Čínský víkend

6. května 2015 v 20:35 | Kozí máma |  Čínská kuchyně
Čína je jednou ze zemí s největším počtem obyvatel. Rozkládá se také na poměrně dost velké rozloze, proto není divu, že čínská kuchyně je tak pestrá.
Dominují zde ostré chutě způsobené sečuánským pepřem, česnekem, chilli a zázvorem. Nejčastěji konzumovaným masem je kuřecí a nejobvyklejší přílohou je všudypřítomná rýže. Charakteristickou úpravou je smažení na wok pánvi. A právě to jsou důvody proč je čínská kuchyně tak oblíbená. Na přípravu jednoduchá, pálivé mají lidi rádi a neznám nikoho, kdo by nejedl kuřata. Jídla jsou to dietní, plná zeleniny.
Na čínský víkend jsem se snažila najít co nejtypičtější jídla, nicméně čína se dělí na tolik provincií, z nichž každá má vlastní zajímavou typickou kuchyni, že by mi na její popsání nestačil ani měsíc, natožpak víkend.
Čína z pohledu Středoevropanky (a ano, vím že závitky jsou vietnamské):

Předkrm: Letní závitek
Polévka: Pekingská
Hlavní chod: Kung pao


Pokud máte zájem o více receptů z čínské kuchyně, můžete mrknout na zajímavé knihy zde
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama