Cizrnová polévka

18. května 2015 v 23:48 | Kozí máma |  Africká kuchyně
Tahle polévka je skvělá svou nenáročností přípravy, dostupností surovin i vysokou nutriční hodnotou. Překvapí vás zajímavou kombinací chutí, tak směle do ní!


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Vaření: 10 minut

Počet porcí:
  • 4

Ingredience:
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 řapíky celeru, nasekané
  • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 lžičky mletého kmínu, nejlíp římského
  • 600 ml vřelého zeleninového vývaru
  • 400g plechovka sekaných rajčat s česnekem
  • 400g plechovka cizrny, propláchnuté
  • 100 g fazolí - z plechovky či mražených - širokých či běžných zelených lusků
  • kůra a šťáva z ½-1 citronu - podle chuti
  • sůl a pepř na dochucení
  • hrst čerstvého koriandru nebo petrželky
Marocká cizrnová polévka

1. V hrnci zahřejte olej a zvolna, za častého míchání na něm opečte celer s cibulí; za deset minut budou krásně vláčné. Poprašte kmínem a smažte ještě minutu.

2. Zvyšte plamen, přilijte vývar, rajčata a cizrnu a řádně opepřete, nejlépe čerstvě mletým pepřem. Osm minut zlehka vařte, pak přidejte fazolky a citronovou šťávu. Před podáváním dochuťte a posypte trochou kůry i sekanými bylinkami. Jezte s chlebovými plackami.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama