Krůtí kuskus

26. května 2015 v 11:57 | Kozí máma |  Africká kuchyně
Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Ať už podávaný nasladko či naslano, kuskus k Africe prostě patří. Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa. Kuskus se při přípravě nevaří, ale zalévá vroucí vodou nebo vařícím pokrmem.
Co se týče krůtího masa, tak obecně je tento druh masa vnímán jako nejdietnější a z výživového hlediska velmi hodnotný díky složení bílkovin a nízké tučnosti masa. Na přípravu velmi jednoduché a rychlé.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Vaření: 10 minut

Počet porcí:
  • 4

Ingredience:
  • 200 g krůtích prsou
  • 1 velkou cibuli
  • 1 malý bílý jogurt
  • 1 malý rajčatový protlak
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • kari
  • olivový olej
  • 200g kuskusu
Krůtí prsa s kuskusem

1. Krůtí prsa nakrájejte na drobné nudliččky, přidejte jogurt, rajčatový protlak, 2 lžíce olivového oleje, sůl a kari. Vše promíchejte a nechte v lednici alespoň hodinu.
2. 200 g kuskusu zalijte 3dcl vroucího kuřecího vývaru, hrnec odstavte a přikryjte asi na 5 minut, pak přidejte lžíci olivového oleje, promíchejte a nechte ještě odstát 2 minuty.
3. Krůtí prsa připravte na pánvi (cca.10 minut), na vedlejší pánvi opečte do zlata cibuli pokrájenou na kolečka (cca. 5 minut), nakonec můžete vše smíchat i s kuskusem nebo podávejte všechny ingredience zvlášť.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Limonáda • Blowme.blog.cz Limonáda • Blowme.blog.cz | Web | 26. května 2015 v 12:10 | Reagovat

Tak to vypadá luxusně :))
To si musím někdy udělat.

2 Kozí máma Kozí máma | 27. května 2015 v 10:19 | Reagovat

Děkuju :) Určitě to stojí za to vyzkoušet :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama