Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Ať už podávaný nasladko či naslano, kuskus k Africe prostě patří. Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa. Kuskus se při přípravě nevaří, ale zalévá vroucí vodou nebo vařícím pokrmem.
Co se týče krůtího masa, tak obecně je tento druh masa vnímán jako nejdietnější a z výživového hlediska velmi hodnotný díky složení bílkovin a nízké tučnosti masa. Na přípravu velmi jednoduché a rychlé.

Jak dlouho?
Počet porcí:
Ingredience:
| Krůtí prsa s kuskusem 1. Krůtí prsa nakrájejte na drobné nudliččky, přidejte jogurt, rajčatový protlak, 2 lžíce olivového oleje, sůl a kari. Vše promíchejte a nechte v lednici alespoň hodinu. 2. 200 g kuskusu zalijte 3dcl vroucího kuřecího vývaru, hrnec odstavte a přikryjte asi na 5 minut, pak přidejte lžíci olivového oleje, promíchejte a nechte ještě odstát 2 minuty. 3. Krůtí prsa připravte na pánvi (cca.10 minut), na vedlejší pánvi opečte do zlata cibuli pokrájenou na kolečka (cca. 5 minut), nakonec můžete vše smíchat i s kuskusem nebo podávejte všechny ingredience zvlášť. |
Tak to vypadá luxusně :))
To si musím někdy udělat.