Salát s pomeranči a ředkvičkou

17. května 2015 v 23:45 | Kozí máma |  Africká kuchyně
Toto marocké jídlo zvláštně kombinuje sladkokyselou chuť pomeranče s ostrou chutí ředkvičky. Já jej zvolila jako lehký předkrm svého afrického víkendu. Jedná se o rychlý, časově i finančně nenáročný recept, který zvládne i dítě. A navíc je nabitý vitamíny a rozmanitými chutěmi.
Jen dejte pozor při výběru pomerančů, pokud se vám nezadaří koupit chutné ovoce, tak vám to může pokazit celkový dojem z pokrmu (nejlepší pomeranče bývají před Vánocema).


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 10 minut

Počet porcí:
  • 6

Ingredience:
  • 3 pomeranče
  • malý svazek drobných ředkviček, nakrájených na velmi tenké plátky
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • pár kapek citrusové vody (nemusí být, k dostání v orientálních obchodech)
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • ¼ lžičky mleté skořice
Pomerančový salát s ředkvičkami

Pomeranče oloupejte, nakrájejte na plátky a rozložte na dezertní talířky. Proložte je ředkvičkami a přelijte citronovou šťávou a pokapejte citrusovou vodou. Těsně před podáváním poprašte moučkovým cukrem a skořicí.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama