Smažené banány

28. května 2015 v 0:19 | Kozí máma |  Africká kuchyně
Banány jsou jedním z nejhojnějších vývozních artiklů Afriky a hojně rozšířenou plodinou v tropech vůbec. V zemi svého původu se k účelu smažení používají tzv. plantainy, což jsou zeleninové banány. Od těch našich se liší tím, že jsou větší, zelenější, mají vyšší obsah škrobu a před konzumací se tepelně upravují. U nás jsou bohužel těžko dostupné, proto musíme trochu zababicovatět a použít ke smažení banány obyčejné. Doporučuji použít banány téměř nezralé, protože u těch zralých se vám stane to co mě, tedy že se rozpliznou a přichytí k pánvi.
Nicméně abych byla upřímná, tak u těchto banánů kromě jemné karamelizace a toho že chutnají fakt dobře s cukrem, jsem nějakou velkou změnu nezaznamenala, takže doporučím místo tohoto pokrmu spíš konzumovat banány v syrovém stavu, protože zde navíc dochází k nezdravým změnám při smažení - absorbce tuku a ztráta vitaminů. Nicméně když někde narazíte na plantainy, neváhejte je osmažit a pak si na nich smlsněte buď s cukrem nebo s chilli, jako pravý afričan!


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 5 minut
  • Smažení: 5 minut

Počet porcí:
  • 4

Ingredience:
  • 2 banány
  • olej, cukr
Smažené banány

Banány oloupejte, pokud jsou větší, tak nakrájete na kolečka, menší rozkrojte napůl. Osmažte je v rozpáleném oleji z obou stran a podávejte posypané moučkovým cukrem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Limonáda • Blowme.blog.cz Limonáda • Blowme.blog.cz | Web | 28. května 2015 v 0:40 | Reagovat

ňam, tak tohle bych si teda dala !!! :))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama