Kachní rillettes

29. června 2015 v 21:18 | Kozí máma |  Francouzská kuchyně
Rilettes je skvělá věc. Když jsem ji poprvé okusila ve své oblíbené restauraci La Brusla, musela jsem ji prostě vyzkoušet. Je to jednoduchý a efektivní způsob jak zpracovat zbytky z nedojezené husy či kachny a vykouzlit z nich skvělé jídlo. Rillette nebylo součástí našeho francouzského víkendu, ale nemohla jsem odolat a tenhle recept se prostě musí dostat do světa!
Rillettes jsou konzistenčně podobné paštice. Základem je pečené maso v tuku - vepřové, husí, zvěřina, králičí, rybí či kachní. Za studena je pak rozmělněno a zformuje se pasta. Podávat můžete s bagetou či toastovým chlebem.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí:
  • 4-6
Ingredience:
  • zbytky z pečené kachny
  • kachní sádlo (možné i husí či vepřové) 250 g
  • suché bílé víno 100 ml
  • tymián, bobkový list, šalvěj 1 svazek
Kachní rillettes

Odstraňte kůži a oddělte veškeré maso od kostí do misky. Přidejte trochu sádla z výpeku a maso hněťte tak dlouho, dokud nevznikne jemná pomazánka. Ve vhodných nádobách nechte výsledek vychladit v lednici. Podávejte na bagetě posypané kousky červené cibule.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama