Pečená petržel v medu s česnekovým aïoli

30. června 2015 v 21:45 | Kozí máma |  Francouzská kuchyně
Pečená petržel je poměrně efektivní a zdravý pokrm. A navíc jednoduchý. S manželem jsme se však shodli, že díky majonéze je jídlo celkem těžké, tak bych jej asi příště jako předkrm nepoužila. Manžel zase navrhoval, že by bylo chuťově pestřejší, kdyby byly použité různé druhy kořenové zeleniny.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 5 minut
  • Pečení: 45 minut
Počet porcí:
  • 4
Ingredience:
  • 30 g másla
  • 60 g medu
  • 300 g petržele
  • 1 palice česneku
  • sůl, pepř
  • 100 g majonézy
  • 1 lžička citronové šťávy
Medová petrželka s česnekovou majonézou

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo a med dejte do malého rendlíku a na mírném plameni zahřívejte, aby se máslo rozpustilo. Oloupané a přepůlené petržele dejte na plech, přidejte česnek, zalijte medovým máslem, dobře promíchejte a osolte a opepřete. Pečte 35-40 minut. Po upečení vymáčkněte 4 česneky a promíchejte je s majonézou a citronovou šťávou, aby vzniklo aïoli. Podávejte společně s pečenou petrželí.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama