Pirožky plněné masem

9. června 2015 v 9:21 | Kozí máma |  Ruská kuchyně
Pirožky v doslovném překladu z ruštiny znamenají "malý koláč". Jsou to prostě vetší smažené či pečené "buchty" plněné různými náplněmi. Plní se zeleninou, rybami či mletým masem. V případě sladké náplně se plní ovocem, džemem či tvarohem.
Na různé varianty pirožků narazíte po celém světě. Oblíbené jsou například v Řecku, Litvě, Mongolsku, Íránu, Japonsku, ve Finsku to jsou Kareliánské taštičky, ve střední Asii zas Belyashi.

Jak dlouho?
• Doba přípravy: 2 hodiny
• Kynutí: 30 minut
• Pečení: 20 minut

Počet porcí:
• 4

Ingredience:
• vejce na potření
• strouhaný sýr na ozdobu
• hořčiče
• sůl, pepř
• 250 g mletého masa
• česnek
• cibule
• koření
• kečup
Na těsto:
• 20 g droždí
• 100 ml mléka
• 300 g polohrubé mouky
• 25 g másla
• 1 lžička soli
Pirožki

Na oleji osmažte nasekanou cibuli. Až je narůžovělá, přidejte maso,
opepřte a osolte. Když je osmažené (zešedne), přidejte kečup a hořčici, prolisovaný česnek podle chuti, podlijte zlehka vodou a nechte dusit, dokud maso nezměkne, pak dochuťe oblíbeným kořením a směs nechte
zchladnout.
Do mísy dejte mouku a máslo, doprostřed rozdrolte kvasnice, zasypte troškou cukru a zalijte teplým mlékem, po stranách osolte a nechte vzejít kvásek. Vypracujte hladké těsto a nechte 30 minut kynout. Z těsta vyválejte tenký plát, ze kterého vykrajujte buď čtverce o hraně 4×4 cm nebo kruhy o průměru cca 10 cm a plňte lžičkou masové směsi. Poté přehněte a stlačte spoje. Potřete vejcem, posypte sýrem a pečte
20 minut na 200 °C.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama