Ruský víkend

17. června 2015 v 22:29 | Kozí máma |  Ruská kuchyně
Ruská kuchyně je stejně jako Rusko samotné surová a jednoduchá. Jako všechny kuchyně i tato vychází ze surovin, které jsou v dané oblasti nejvíce dostupné. Vychází ze stravy rolníků žijících v drsném klimatu. Typické plodiny jsou brambory, kapusta, cibule, řepa, žito, ječmen,proso. Dochucuje se kysanou smetanou, koprem či petrželí. Díky rozsáhlému přístupu k moři je jejich strava obohacena i o ryby a kaviár. Vzhledem k chudým podmínkám Rusů jsou recepty jednoduché, rychlé a poměrně vydatné. Chcete-li si jídlo o něco zpestřit, můžete zkusit každý chod zapíjet vodkou, jako správný Rus.

Předkrm: Šuba
Polévka: Boršč
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama