Špenátová polévka

21. června 2015 v 23:37 | Kozí máma |  Švédská kuchyně
Ke Švédsku neodmyslitelně patří ryby. Původně jsem měla v plánu rybí polévku, tu mi však manžel zakázal. A tak mi pro švédskou kuchyni mnoho možností nezbylo, proto jsem se nakonec rozhodla pro špenátovou polévku, která je v této zemi také oblíbená. Od té naší špenátovky se mírně liší.


Jak dlouho?
• Doba přípravy: 35 minut
• Vaření: 1 hodina

Počet porcí:
• 4

Ingredience:
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného rozmarýnu
  • 1 nakrájená brambora
  • 1 litr vývaru či vody
  • špenátové listy
Špenátová polévka

Zahřejte v hrnci olej a lehce na něm osmahněte cibuli, drcený česnek a rozmarýn. Při nízké teplotě smažte dokud není cibule průhledná a měkká.
Poté přidejte brambor nakrájený na drobné kostky. Osmahněte asi tři minuty, pak přidejte vývar a na středním ohni vařte přikryté do změknutí brambor. Pak přidejte špenát a vařte do změknutí cca 5-10 minut. Rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama