Šuba neboli slaneček v županu

5. června 2015 v 12:00 | Kozí máma |  Ruská kuchyně
Selyodka pod shuboy je vrstvený salát ze sledě, zeleniny a majonézy. Tento pokrm je velmi populární v Rusku, na Ukrajině, Bělorusku a dalších zemích bývalého SSSR. Je to jeden z tradičních pokrmů, který nesmí chybět na ruském stole na nový rok či o vánocích. Můj manžel v sobě nezapřel slovana a tento pokrm si upřímně zamiloval. Je to však nadšený experimentátor a nebrání se novým chutím. Když jsem šubu vzala do konzervativní společnosti, tak nikdo neměl koule na to to ochutnat. Přiznávám, že je to pokrm vcelku nevzhledný, ale zkusit se má všechno. Obsahuje typické ruské suroviny, tedy rybu a řepu.


Jak dlouho?
• Doba přípravy: 2 hodiny
• Vaření: 30 minut

Počet porcí:
• 4

Ingredience:
• 0,5 cibule
• 1 vejce natvrdo
• 0,5 balení slanečka
• 0,5 vařené mrkve
• 1 vařená brambora ve slupce
• 0,5 vařené červené řepy
• 150 g majonézy
Slaneček v županu

Mrkev, brambory a řepu nastrouhejte najemno a dejte zvlášť do misek. Vejce protlačte na čtverečky, cibuli nakrájejte najemno a slanečka taktéž.
Na dno servírovací mísy či skleniček na whiskey (nebo můžete použít i nějakou větší prosklenou mísu, kreativitě se meze nekladou) rozložte na kousky pokrájené slanečky a cibuli, potřete majonézou, na to přijdou nastrouhané brambory, osolte a opepřte a opět potřeme majonézou. Navrstvěte mrkev, osolte a opepřte, pomažeme majonézou. Poté rozložte vejce, osolte a opepřte a opět potřete majonézou. Poslední vrstvou je červená řepa - tu můžete, ale nemusíte potírat majonézou. Lze podávat jako samostatný chod i jako přílohu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama