Švédský víkend

24. června 2015 v 19:31 | Kozí máma |  Švédská kuchyně
Švédská kuchyně není tak známá, jako některé jiné kuchyně, avšak to jí neubírá na zajímavosti. Jistě se vám vybaví hlavně pojem "švédský stůl", kterým označujeme tabuli s mnoha druhy jídel a volným výběrem, touto formou bývá v mnoha restauracích podáván oběd. Málokoho překvapí, že pro Švédsko jsou typické zejména ryby a mořské plody. Já jich ve svém menu měla poskromnu a to zejména proto, že už byly v plánu koule, manžel rybí polévku nerad, tak byla ryba alespoň součástí předkrmu. Jinak jsem se snažila vybrat typické národní pokrmy. Mezi další typické suroviny patří sobí maso či kopr, kterým s oblibou dochucují mnohá jídla. Dříve měla švédská kuchyně nedobrou pověst, ale v současnosti je poměrně pestrá a chutná. Zajímavé je, že Švédové mají prvenství v konzumaci mléka na světě.

Polévka: Špenátová
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama