Chorizové krokety

3. srpna 2015 v 16:42 | Kozí máma |  Španělská kuchyně
Chorizem nikdy nic nezkazíte. To je heslo mnoha kuchařů. A tak nějak asi vznikly i krokety s chorizem. Co se mi podařilo najít, tak existují dvě verze receptu na tyto chutné smažené kuličky se salámem. Jedna zahrnuje i brambory a druhá ne. Záleží na vás, kterou zvolíte, já vyzkoušela tu bez brambor.
Pátrapt po historii kroket je zbytečné, protože téměř každý národ má svou variantu smažených kuliček. Název croquette pochází z francouzského slovesa croquer , což znamená křupat - tedy výstižný popis textury pokrmu. U nás jsou pravděpodobně nejrozšířenější bramborové krokety, které se konzumují buď jako příloha nebo jako jídlo z fast foodu.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Chlazení: 24 hodin
  • Smažení: 15 minut
Počet porcí:
  • 4
Ingredience:
  • 60 g choriza
  • 50 g másla
  • 70 g hladké mouky
  • 180 ml mléka
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 1 vejce
  • 80 g strouhanky
  • slunenčicový olej
Krokety z choriza

Jemně pokrájené chorizo nasucho vysmažte na pánvi. Vyjměte z pánve. Máslo rozpusťte v pánvi, vsypte mouku a minutu opékejte. Pak postupně vlévejte mléko a směs nechte zhoustnout. Vmíchejte chorizo a petrželku. Poté směs přikrytou fólií dejte na noc do lednice (pokud nestíháte, tak to zkuste aspoň na chvíli hodit do mražáku, protože když je to teplé, tak se kuličky špatně tvarují). Z chorizové směsi postupně odebírejte, tvarujte krokety, obalujte je v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte v oleji.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama