Fazolky s cuketovým dipem

6. srpna 2015 v 21:19 | Kozí máma |  Řecká kuchyně
Dloho jsem koumala nad předkrmem pro Řecký víkend. Nakonec jsem vybrala recept se surovinami, které mám na zahrádce, ať je to teda zadarmo. Původní recepty na fazolkový salát a na lilkový kaviár jsem modifikovala s tím, že místo lilku jsem použila cuktetu, která je s lilkem příbuzná, na chuti to člověk nepozná a proč budu kupovat lilek, když cuket mám plnou zahradu. A trochu jsem to překřtila, protože s kaviárem to má pramálo společného.
Při vaření řeckých receptů mě překvapilo, že téměř všude byla petržel, česnek, olivový olej a citron. Bez toho se téměř nic neobešlo. Pokud chcete servírovat jako vegetariánské hlavní jídlo, tak doporučuji podávat s řeckým chlebem psomi. Skvěle se hodí také na topinky.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 5 minut
  • Pečení: 1 hodina
Počet porcí:
  • 2-4
Ingredience:
  • 1 středně velká cuketa
  • 2 stroužky česneku, oloupané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • ½ lžičky soli
  • pepř
  • 1 lžička hladkolisté petržele, jemně nasekané
  • vlašské ořechy na ozdobu
Cuketový krém

Cuketu oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a pečte asi hodinu při 200 °C. Poté je prošlehejte v mixéru s ostatními surovinami.
Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí:
  • 2-4
Ingredience:
  • 250 g zelených fazolek
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 2 lžičky nasekané hladkolisté petrželky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky červeného vinného octa
Salát z fazolových lusků

Fazolky překrojte do vám vyhovující velikosti, opláchněte a spařte je vroucí vodou či uvařte v páře do vám vyhovující tvdosti, zchlaďte ledovou vodou a promíchejte s ostatními surovinami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama