Hrušky na víně s řeckým jogurtem

8. srpna 2015 v 17:44 | Kozí máma |  Řecká kuchyně
Původně jsem měla na Řecko připravenou baklavu, ale babička mi nadělila spoustu hrušek, tak jsem je potřebovala spotřebovat. Našla jsem recept na hrušky na víně, které jsou údajně v Řecku velmi populární.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 5 minut
  • Dušení: 40 minut
Počet porcí:
  • 4
Ingredience:
  • 4 hrušky
  • 250 ml červeného vína
  • 60 g cukru
  • 1 svitek skořice
  • 4 hřebíčky
Dušené hrušky

Hrušky omyjte a podélně rozkrojte. Duste v hrnci podlité vínem a cukrem na mírném ohni 20 minut. Pak přidejte skořici a hřebíček a vařte dalších 20 minut. Podávejte studené spolu s vinnou omáčkou a řeckým jogurtem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama