Jednohubky z lososa s hořčičným máslem

22. srpna 2015 v 16:58 | Kozí máma |  Norská kuchyně
Jednou z norských specialit je uzený losos. Podává se na mnoho způsobů jeden z nich jsou kanapky neboli jednohubky. Ty, co jsem vybrala já jsou úžasně rychlé a jednoduché, vypadají skvěle a skvěle také chutnají! Jako pečivo jsem použila vlastní bagetu (recept zde).


Jak dlouho?
• Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí:
• 20 kusů
Ingredience:
  • 100 g uzeného lososa
  • 150 g másla o pokojové teplotě
  • kůra z poloviny citronu
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžičky nasekané pažitky
  • 1 lžička nasekaného kopru
  • 1/2 lžíce Dijonské hořčice
  • sůl, pepř
  • 1 bageta nakrájená na tenká kolečka
Lososové jednohubky s ochuceným máslem

1. Předehřejte si troubu na 180°C. Plátky bagety umístěte na pečící papír a nechte je zapéct 8-10 minut, dokut nezezlátnou. Pak je vychlaďte.

2. Smíchejte máslo, citronovou kůru a šťávu, pažitku, hořčici, kopr, sůl a pepř v misce dokud nezískáte homogenní směs. Tu pak nanášejte na plátky bagety, dozdobte kousky lososa a pažitky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama