Kozí máma gastroturistou

2. srpna 2015 v 21:33 | Kozí máma |  Recenze restaurací
Když se vydám na dovču samozřejmostí je, že se chci někde dobře najíst. Jenomže jakmile je našinec v cizím prostředí, tak těžko poznat dobrou restauraci jen tak, obzvlášť když je jich moc a nemám čas to všechno obcházet. Docela dobrým rádcem se mi kromě místních obyvatel staly také různé gastro mapy, kde jsem si mohla najít dobrou restauračku v mém okolí. Nejlepší se nakonec ukázal Mauerův výběr, jenomže tam jsou vážně jenom ty the best a to zejména pražské a když si našinec putuje někde jinde, tak je ztracen. Na jiných serverech jsou zas hodnoceny restauračky buď nepřehledně a nebo když se chci podělit o svůj názor se světem, tak můžu pouze u restaurací, které tam přidal majitel. A na to se teda můžu...proto jsem vymyslela svou vlastní mapu za pomoci strejdy Gůgla, kde přehledně zjistíte mé gastrozážitky. Většinou najdete recenze restaurací s větších měst spíše v Čechách. Já se snažím gastroturisticky zmapovat Moravu a podávat vám recenze restaurací a doporučení především ze Zlínského kraje a dále také z našich cest. Časem se snad mapka rozroste i o hodnocení zahraničních restaurací. Máte to barevně roztříděné jako na semaforu. Zelené restaurace vřele a s nadšením doporučuji. Žluté restaurace vám také ráda doporučím. Ty oranžové už se zdviženým prstem a jistou opatrností. A od těch červených vás zaženu pryč. Po kliknutí na daný bod většinou najdete bližší informace o restauraci i můj osobní a čistě subjektivní poznatek. A protože Kozí máma ráda jí a ráda cestuje, tak se nebojte, doporučení restaurací bude přibývat! U některých recenzí se setkáte s pojmem "menzafastfood". Jedná o odborný terminus technikus, který jsme s kolegyněmi vymyslely při obědu v univerzitní menze. Skládá se ze tří slov - menza = jídlo, které by stejně nebo i lépe uvařili i u nád v menze fast food = prostě jako od mekáče, rychle uplácat nějaký plnič z polotovaru a ať už mám dalšího zákazníka z krku. Z mapy můžete vidět, že stále bohužel ty horší restaurace převládají nad těmi lepšími. Pokud vás to irituje stejně jako mě, zkuste s tím něco udělat. Už jen tím, že budete podporovat restaurace které vaři dobře a budete pasivně rezistentní vůči těm špatným. Jinak řečeno choďte do dobrých restaurací a neutrácejte své peníze tam, kde to za to nestojí. Pokud restauratérovi nestojíte ani za to, aby vám kvalitně navařil/ dal čistý ubrus či aby se postaral o to, aby se k vám číšník choval jako ke člověku, tak on by vám neměl stát za vaše těžce vydělané peníze. Pokud mě však v restauraci hýčkají, obsluha je milá a prostředí útulné, tak jim s radostí vyklopím obsah své peněženky a ještě přihodím minimálně 10 - 15 % navrch. Dokud se spokojíte s průměrnými restauracemi a dokud vám bude stačit smažák + hranolky, řízek + bramborový salát, smažené žampiony + brambor, tak se s českou gastronomií nic nestane a uvízneme na mrtvém bodě plném přesmaženého oleje a trojobalu.
Pokud jste majitelem nějaké z mnou navštívených restaurací, tak vás předem upozorním na to, že na urážlivé anonymní komentáře a výhružky nereaguji a doporučím vám věnovat více času své restauraci, abyste se vyhnul negativním recenzím, než internetovému stalkingu. Možná si říkáte, co mě opravňuje k tomu, abych veřejně psala své mnohdy příkré reakce na dané restaurace. Předně tedy svoboda projevu. Pak také to, že poskytovatelé služeb musí očekávat nějaké reakce. A když restauratérovi platím za určitý gastronomický požitek, tak mám právo na to, ho pak hodnotit. Nemusíte tedy filosofovat nad tím, proč o vás někdo takhle píše, zkuste se spíš zamyslet, jak tomu zamezit (a nemyslím tím hodit mi šutr do okna) a naopak lidem návštěvu vašeho zařízení zpříjemnit. Doby, kdy bylo jídlo pouhým "plničem" jsou totiž dávno pasé...

A protože server www.blog.cz s oblibou blokuje věci, co sem vložím, tak pro zobrazení mé mapy musíte kliknout zde
 

18 lidí ohodnotilo tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama