Litevsko-lotyšský víkend

16. srpna 2015 v 8:28 | Kozí máma |  Lotyšská kuchyně
Primárně jsem udělala chybu v tom, že jsem si špatně přeložila název země. Chtěla jsem vařit litevskou kuchyni, ale při hledání receptů jsem si myslela, že Litva se řekne anglicky Latvia. To byl však omyl, Litva je Lithuania a Latvia je Lotyšsko. Takže se mi tímto zvláštním způsobem podařilo nakombinovat kuchyně dvou pobaltských zemí.
Kuchyně je podobná jako u jiných východoevropských národů. Suroviny rostoucí a skladující se v tomto podnebném pásu - brambory, mrkev, řepa, žito. Navíc jsou to jídla velmi vydatná a sytá, takže se při jejich konzumaci pěkně zapotíte. Asi tak stejně jako při jejich přípravě. Já osobně jsem nebyla moc nadšená, protože to není úplně můj cup of tea. Manželovi to ale moc chutnalo, dle předpokladu.

Hlavní chod: Cepelíny
Moučník: Skalndrauši

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama