Ovocná polévka

24. srpna 2015 v 9:20 | Kozí máma |  Norská kuchyně
Tahle polévka se řadí mezi další studené polévky. Když jsem hledala nějakou typicky norskou polévku, nabízela se mi tam pořád nějaká "fiskesuppe", jenomže my rybí polévky neradi, což mi výběr poměrně zúžilo. Abych zkusila něco nového a zajímavého, vybrala jsem ovocnou polévku. Fruktsuppe čerpá ze sezónních surovin, takže v ní hravě zúročíte nadúrodu ovoce. Jako zkušenost mi přijde tato polévka zajímavá, ale osobně mi moc nechutnala. Připomínala mi známý nápoj bowle, jen bez alkoholu.




Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Chlazení: 2 hodiny
Počet porcí:
  • 4
Ingredience:
  • 45 g dlouhozrnné rýže
  • 1 svitek skořice
  • 1 jablko
  • 215 g třešní
  • 170 g malin či ostružin
  • smetana na šlehání
Polévka z ovoce

Rýži zalijte 480 ml vody, přidejte svitek skořice a povařte 20 minut. Poté vodu slijte do jiného hrnce, rýži se skořicí vyhoďte a do vývaru z rýže přidejte jablko a povařte 5-10 minut. Pak přidejte třešně a maliny/ ostružiny a přiveďte k varu. Poté odstavte a před uložením do lednice chvíli počkejte, alespoň 30 minut. Podávejte studené ozdobené kopečkem šlehané smetany.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama