Řecký víkend

11. srpna 2015 v 9:53 | Kozí máma |  Řecká kuchyně
Je to jasné. Řeckou kuchyni prostě MILUJU. Odpověď na otázku co vařit v horkém počasí je jasná. Řekové si na vedra už zvykli a jejich kuchyně je tomu přizpůsobená. Jídla jsou lehká a osvěžující. Fascinuje mě ta kombinace zeleniny a mléčných výrobků. Je to prostě báječné. Všechna zelenina má teď sezónu, tak nváhejte a pusťte se do Řecka!
Mnoho receptů zlidovělo a rozšířilo se do celého světa díky své skvělé chuti a relativně nenáročné přípravě. Jistě znáte řecký salát, gyros, tzatziki, frapé, sýr feta, řecký jogurt, souvlaki, musaka...prostě nepřeberná paleta skvělých jídel a chutí...řecká kuchyně má v sobě něco ze středomořských kuchyní, ale zároveň je šmrnclá orientem. Díky specifickým podmínkám prostředí je v Řecku častý chov koz a ovcí, proto mnoho receptů využívá právě masa z těchto zvířat. Mimoto samozřejmě také ryby a mořské plody.
Když jsem viděla ten skvělý výběr receptů, který se mi nabízel, nemohla jsem odolat a nezkusit toho víc.

Pečivo: Chléb psomi
Teplý předkrm: Musaka
Polévka: Avgolemono
Nápoj: Frapé

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama