Slovenský víkend

21. srpna 2015 v 23:22 | Kozí máma |  Slovenská kuchyně
Slovenská kuchyně má mnoho společného s tou naší a spolu s ostatními východoevropskými kuchyněmi. Protože spolu s Českem kráčeli ruku v ruce podobnou historií a jejich samostatná historie se začala psát teprve nedávno, tak i mnoho receptů splývá. Někteří celí svět považuje halušky za národní pokrm Slováků, někteří z nich je však odmítají s tím, že brambory znají Slováci až od 19. století, tudíž je jejich předkové nemohli konzumovat. Tento fakt je však diskutabilní vzhledem k tomu, jak dlouho Slovensko existuje a osobně si myslím, že gastronomie se neustále vyvíjí. Mimo halušek a bryndzy najdeme na Slovensku také korbáčiky, živáň, žinčicu, parenicu, oštiepok, bratislavské rožky... Pokrmy jsou syté, některé z nich náročnější na přípravu.

Polévka: Kapustnica
Hlavní chod: Bryndzové halušky

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama