Španělský víkend

10. srpna 2015 v 16:49 | Kozí máma |  Španělská kuchyně
Španělská kuchyně je podobná té italské, ale je o něco divočejší a peprnější. A tučnější. Španělsko skýtá mnoho gastropokladů. A některé z těch nejprogláklejších jsem si dovolila uvařit - polévku gazpacho či slavnou paellu. Mezi známé španělské artikly patří například klobása chorizo či sušená šunka jamón serrano, curado či ibérico. Jakožto jižanská země disponuje mnoha typickými jižanskými surovinami, často se zde objevuje mnoho zeleniny, zejména rajčata. Díky přístupnosti moře nechybí ani ryby a mořské plody. Snažila jsem se vybrat recepty, které budou k sobě sedět a zároveň skvěle vystihovat španělskou kuchyni. A musím přiznat, že Španělsko mi teda chutná!

Polévka: Gazpacho
Hlavní chod: Paella s chorizem
Dezert: Churros

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama