Studený boršč

13. srpna 2015 v 16:11 | Kozí máma |  Lotyšská kuchyně
Šaltibarščiai je svěží letní variací na klasický ruský boršč. Samotný název znamená v překladu z litevštiny "studená polévka". Hledáte-li osvěžující letní polévku, kterou nemusíte v horku ani vařit, již dále nehledejte. Samotná příprava litevského boršče vám zabere asi deset minut a jste-li fanoušci kefíru a červené řepy, určitě vás uspokojí. Polévka má krásnou růžovou barvu, jejíž sytost a odstín závisí na poměru řepy a mléčné složky. K polévce zvlášť na talíři můžeme podávat uvařené brambory. Pořizovací náklady minimální, nutriční hledisko vysoké. Ideální kombinace!


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí:
  • 4
Ingredience:
  • 1 l kefíru
  • 1 červená řepa - předem uvařená
  • 1 salátová okurka
  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • mladá cibulka
  • čerstvý kopr
  • sůl, pepř
Studený litevský boršč

Okurku nakrájejte na kostičky a vmíchejte do kefíru. Přidejte nastrouhanou červenou řepu, cibulku a kopr. Osolte, opepřte a nechte vychladit. Na talíři zdobte natvrdo uvařeným vejcem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama