Letní polévka Kesäkeitto

27. září 2015 v 11:46 | Kozí máma |  Finská kuchyně
Kesäkeitto je finská zeleninová polévka. Když si budete číst seznam ingrediencí, když ji budete připravovat i jíst, velmi nápadně vám bude připomínat italskou minestrone. Každá země má své variace letních či jarních polévek a tahle vegetariánská zeleninová polévka svou barvou připomíná i zemi svého původu. Mimo zeleniny se do polévky přidává i mléko, někdy i máslo, v některých receptech dokonce najdete i tavené sýry.


ak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Vaření: 30 minut
Počet porcí:
  • 6-8
Ingredience:
  • 1 litr vody
  • 6 malých oloupaných brambor
  • 2 lžíce másla
  • 4 šalotky
  • 3 mrkve
  • hrst fazolových lusků nakrájených na malé kousky
  • hrst hrášku
  • 300 g květáku
  • 500 ml 12% smetany
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
Na ozdobu:
  • petržel, kopr, plátky ředkvičky
Letní smetanová polévka se zeleninou

1. Do velkého hrnce dejte vodu s nakrájenými brambory a přiveďte k varu. Vařte pět minut. Pak přidejte sůl, pepř, máslo, cibule, cibule, fazolky, květák, mrkev či další libovolnou zeleninu nakrájenou na malé kousky. Vařte dalších osm minut. Pak přidejte hrášek a vařte asi dvě minuty.

2. Do smetany zašlehejte mouku a vmíchejte směs do polévky. Povařte pět minut, servírujte ozdobené koprem či petrželí a plátky ředkvičky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama