Hovězí pórková pálivá polévka

8. října 2015 v 21:44 | Kozí máma |  Korejská kuchyně
Asiaté nemají moc ve zvyku polévky zahušťovat. Takže na polívku s jíškou jen tak nenarazíte. Pokud nejste moc fandové vývarů, tak Jukké džang vás moc nepotěsí.
Polévka je to tuze zajímavá. Hodí se pro letní dny, ale bodne vám i v zimě. Podporuje chuť k jídlu a vysokým obsahem proteinů vám pomůže obnovit ztracenou fyzickou sílu.
Některé z jejich ingrediencí jsou hůř dostupné, takže moje verze je jen velmi slabou náhražkou. Ne že by se tak úplně nedaly sehnat u nás, ale v zájmu zdravotní nezávadnosti jsem některé suroviny raději vypustila. Třeba taková hasivka orličí. To je kapradina, která volně roste i v našich lesích. Asiaty moc nezajímá, že tato rostlina je jedovatá a vesele ji konzumují. Dále je to také kolokázie, která je u nás známa jako pokojová rostlina. Nicméně nejsem botanik a než abych riskovala, že někomu v obýváku oškubu druh, který třeba není moc jedlý, tak jsem si raději tyto zážitky nechala ujít. Nicméně recept uvádím originální a nechávám na vás, co do polévky dáte nebo nedáte.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 1,5-2 hodiny
Počet porcí:
  • 4
Ingredience:
  • 400 g hovězího hrudí
  • 100 g pórku
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce mleté červené papriky
  • 100 g máčených oddenků hasivky orličí
  • 100 g máčených stonků kolokázie
  • 200 g výhonků mungo
  • 100 g jarní cibulky
  • sůl
Korejská pórková polévka

Hovězí maso vložte na hodinu do vody, aby z něj vytekla krev. Pak jej vložte do hrnce, zalijte 4 litry vody a zahřívejte 17 minut na vysokou teplotu, poté co začne vřít, snižte teplotu, vařte zvolna 1 hodinu, přidejte koření a pak vařte dalších 30 minut. Ke konci vložte fazole, cibulku, oddenky hasivky orličí, stonky kolokázie a pórek. Ochuťte a ještě chvíli povařte.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama