Korejský víkend

9. října 2015 v 14:43 | Kozí máma |  Korejská kuchyně
Korejská kuchyně je prostě bóží. Stejně jako ostatní asijské kuchyně je osobitá a svěží. Jde z ní cítit tradice i vliv okolního světa. Nejpoužívanější maso je zde hovězí, proto jej mám i já ve třech receptech. Skvělé je na tom úplně všechno. Zaujalo mě i specifické korejské stolování. Nejzajímavější je asi krájení. U žádné kuchně jsem se zatím nesetkala s tak precizní přípravou surovin. Ty krájí hned na 16 způsobů. Takže taková korejská kuchta se moc nenudí.
Korejská kuchyně je prostě báječná. Fascinuje mě její hravost, lehkost i nevyhraněnost. Všechno je sladko slané, nic není jenom slané. Nicméně jsem si dovolila být politicky nekorektní a obě Korey jsem sloučila v jdnu, čímž dosahuji velkých nepřesností :)

Předkrm: Ói son
Polévka: Pórková

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama