Ói son

4. října 2015 v 12:59 | Kozí máma |  Korejská kuchyně
Ói son. Ói! Tuhle zdravou a rychlou dobrotu si nemůžete nechat ujít. Tenhle kreativní předkrm vás prostě dostane. Odráží se v něm asijská pečlivost a smysl pro detail (který já vcelku postrádám) a pečlivost v přípravě surovin. Jak jsem se dozvěděla z jedné super korejské kuchařky, tak asiaté mají nekolik způosbů krájení surovin, které se zde rozhodně uplatní. Plněné okurky podporují chuť k jídlu a proto se někdy podávají jako předkrm. 오ㅇ]전 je prostě delikatesa plná vlákniny, vitaminů, bílkovin a s minimem cukru a tuku. Jaké dietnější jídlo byste si mohli přát?


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 15 minut
Počet porcí:
  • 15 kusů
Ingredience:
  • 1 okurka
  • 30 g hovězího předního masa
  • 2 houby shiitake
  • 1 vejce
  • 1 g drcené červené papričky
Kořenící omáčka:
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky nasekaného pórku
  • 1 drcený stroužek česneku
  • sůl, pepř
Sladký ocet:
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce vody
Plněné okurky

1. Omyjte okurku a nakrájte ji asi na 2 centimetrové klínky. Na širší straně slupku třikrát nařízněte. Okurky dejte do slané vody na 15 minut. Pak osušte utěrkou.

2. Maso osušte a nakrájejte na kousky o rozměrech 0,2 × 0,2 × 2,5 cm. Houby naložte na hodinu do vody a nakrájejte na stejné kousky jako maso. Pak obojí smíchejte s kořenící omáčkou.

3. Vejce rozšlehejte a připravte z něj na pánvi omeletu. Tu pak narájejte na úzké proužky.

4. Na pánvi osmahněte okurky z obou stran asi minutu. Na jiné pánvi osmažte maso a houby. Okurky po osmažení zchlaďte a plňte masem, houbami, vaječnou omeletou a posypejte papričkou. Před servírováním pokapejte sladkým octem nebo jej podávejte zvlášť v misce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama