Irský víkend

27. ledna 2016 v 20:23 | Kozí máma |  Irská kuchyně
Irsko. Země plná leprokónů, krásné přírody, skvělé hudby, silné whiskey a taky báječného jídla. Základem irské kuchyně je maso a brambory, které zde začaly být populární od 17. století. Bambory mimo jiné Iry zachránily při hladomoru v 19. století. Irská kuchyně je téměř synonymem slova "jednoduchost", protože většina jídel je nenáročná na přípravu a suroviny. Irové si libují v jídlech z jednoho hrnce - ať už se jedná o světoznámé Irish stew či Cottage pie. Z jídel, které jsem připravovala na irský víkend jsme nenašli jediné, které by nám nechutnaly. Irská kuchyně je poměrně blízká té naší. Irové si mimo dobrého jídla libují také v dobrém pití - pochází odtud světoznámé značky piv (Guinness) a whiskey (Jameson, Tullamore Dew, O'Hara's...) či likérů (Baileys).


Hlavní chod: Cottage pie
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama