Polévka tom kha kai

19. ledna 2016 v 22:32 | Kozí máma |  Thajská kuchyně
Kokosová polévka (ต้มข่าไก่) je další polévkou, která je velmi populární v Thajsku a Laosu.
Kdybych o ní měla říct něco pochvalného, asi budu dlouho přemýšlet. Tak už to při experimentování s jídly chodí - některé chutě vás zaujmou a pohltí a jiné vám zase do noty nepadnou. Nicméně i tato polévka byla součástí našeho thajského víkendu, proto ji zde uvedu. Nicméně, NEVAŘTE JI!


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí:
  • 2
Ingredience:
  • 100 g kuřecích prsou
  • zhruba 3cm kousek galangalu
  • 1 červená chilli paprička
  • malá hrst čerstvého koriandru
  • 1 stonek citronové trávy
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 3 listy kafrové limety
  • 200 ml kokosového mléka
  • 3 lžičky třtinového cukru
  • 1/2 lžičky palmového cukru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • šťáva z 1 limety
Thajská kha kai polévka

1 Kuřecí maso nakrájejte na tenčí nudličky, galangal na zhruba 10 plátků. Chilli papričku podélně rozřízněte a zbavte semínek. Koriandr nasekejte nahrubo.

2 Citronovou trávu položte na prkénko, chytněte za slabší konec a naklepejte po celé délce rukojetí nože. Poté ji nakrájejte na větší kusy.

3 Vývar přiveďte k varu, vhoďte galangal, citronovou trávu, kafrové listy, chilli papričku a maso. Vařte zhruba 4 minuty a vmíchejte kokosové mléko, cukr a rybí omáčku a ještě 5 minut povařte. Dochuťte limetovou šťávou a koriandrem.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 anchovickal anchovickal | Web | 20. ledna 2016 v 21:55 | Reagovat

Tak to vypadá vskutku chutně :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama