Avokádová pěna

7. února 2016 v 20:41 | Kozí máma |  Kubánská kuchyně
Avokádová pěna je zajímavá věc. Vychází z Mexického guacamole (recept zde), ale má jemnější a hutnější konzistenci. Nicméně musím přiznat, že přestože guacamole mám ráda, tak samotné avokádové želé mě příliš nedostalo. Je to však jen věc zvyku, ku příkladu moje máma (pokud nebyla pouze zaslepena mateřskou láskou), byla z avokádové hmoty nadšená. Natolik, že nafasovala všechny misky s sebou.
Kubánská avokádová pěna bývá tradičně servírována s chipsy nebo jako příloha ke krevetám.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 10 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Chlazení: 2 hodiny
Počet porcí:
  • 6-8
Ingredience:
  • 2 zralá avokáda
  • 110 g zakysané smetany
  • 1 malá bílá cibule
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 110 g majonézy
  • 2 balíčky želatiny
  • chipsy nebo krevety k podávání
Kubánská avokádová pěna

Do mixéru dejte kousky avokáda spolu s nastrouhanou cibulí, smetanou, šťávou z limetky, worcesterovou omáčkou, majonézou a solí. Mixujte, dokud nevznikne hladká hmota. Pak si připravte želatinu dle návodu, lehce ji vychlaďte a přidejte k avokádu. Směs přelijte do formiček či misek a chlaďte minimálně 2 hodiny. Podávejte s chipsy či krevetami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama