Estonský víkend

4. února 2016 v 18:49 | Kozí máma |  Estonská kuchyně
Z estonského víkendu mám sama rozpačité pocity. O žádném z receptů, které jsem vyzkoušela jsem se nedozvěděla, že by byl typicky estonský. Tak jako mnoho jiných malých evropských států má i Estonsko velmi krátkou historii, kdy se stalo samostatným státem až 1920, v roce 1940 bylo připojeno k SSSR a svou nezávislost obnovilo až v roce 1991. Vzhledem k tomu, že má společnou historii s mnoha státy, tak i kuchyň je velmi obdobná a lze říci, že Estonci neměli tolik času na to, aby si zatím vyvinuli vlastní národní pokrmy. Tato kuchyně je poměrně nezdravá, tučná a založená na masu a oblíbených huspeninách. Základem je pro Estonce rybí a vepřové maso, brambory, zelí a vlastně veškerá sezónní zelenina. Pečivo se vyrábí především ze žitné mouky. Velké oblibě se těší také mléčné produkty a vejce.


Předkrm: Sõrnikud
Hlavní chod: Sült
Dezert: Kringel
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama