Jednoduchá kubánská rajčatová polévka

8. února 2016 v 12:17 | Kozí máma |  Kubánská kuchyně
Podobně jako mnohé jiné kubánské prokmy je i tento až směšně jednoduchý. V mnoha zemích se využívá jiných potravin k zahušťování než mouky (a naopak v některých zemích se nezahušťuje vůbec - jako například asijské kuchyně). Kubánská rajčatová polévka je případem, kdy se zahušťuje pomocí brambor. Jednoduchá, svěží a plná rajčat!


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 10 minut
  • Vaření: 45 minut
Počet porcí:
  • 4-6
Ingredience:
  • 500 g brambor
  • 750 g zralých rajčat
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 5 lžiček cukru
  • sůl a pepř
Kubánská rajčatová polévka

Brambory oloupejte a uvařte do měkka.Zatímco se brambory vaří, nakrájejte rajčata. Na oleji osmahněte pokrájenou cibuli do sklovata, přidejte rajčata a za občasného míchání duste 15 minut. Zalijte minimálně půl litrem vody. Přidejte namačkané uvařené brambory a celou směs rozmixujte tyčovým mixérem. Poté vraťte na oheň a opět zahřívejte. Dochuťte solí, cukrem a pepřem.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 dadainka dadainka | Web | 9. února 2016 v 23:32 | Reagovat

Vypadá super.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama