Natilla al ron

6. února 2016 v 20:24 | Kozí máma |  Kubánská kuchyně
Pod vznosným španělským názvem se skrývá jednoduchý rumový puding. Jeho příprava je velmi rychlá a čím víc rumu, tím líp! Výhodou tohoto dezertu je, že když vám puding zbyde, stačí jej zamrazit a máte chutnou rumovou zmrzlinu.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 15 minut
  • Chlazení: 2 hodiny
Počet porcí:
  • asi 2 l hmoty (cca 8 porcí)
Ingredience:
Kvásek:
  • 375 ml 12% smetany
  • 1 hrnek cukru
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
  • 4 lžíce kubánského rumu
  • 500 ml smetany ke šlehání
Kubánský rumový dezert

Na horké vodní lázni šlehejte 12% smetanu, cukr, mouku a vejce, dokud hmota nezhoustne. Poté přidejte rum a šlehejte dalších 5 minut. Poté hmotu řádně vychlaďte, minimálně po dobu jedné hodiny. Pak vmíchejte našlehanou šlehačku a puding vlijte do skleniček či misek. Chlaďte minimálně hodinu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 dadainka dadainka | Web | 7. února 2016 v 4:36 | Reagovat

Mňam :-)

2 Kozí máma Kozí máma | Web | 7. února 2016 v 20:45 | Reagovat

[1]: Díky za milé komentáře :) Proč pokaždé jiná přezdívka? Co jméno?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama