Polévka z kysaného zelí s fazolemi

3. února 2016 v 19:25 | Kozí máma |  Estonská kuchyně
Tento recept je zajímavý tím, že oproti polévkám, na které jsme zvyklí se zde vužívá maso syrové a ne uzené. Což se ale projevuje na chuti, na kterou nejsme zvyklí, proto v naší domácnosti, kde jsme zvyklí na klasickou krémovou, sladkokyselou kyselicu s uzeným, polévka neuspěla.


Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 15 minut
  • Vaření: 2 hodiny
Počet porcí:
  • 6-8
Ingredience:
  • 500 g kysaného zelí
  • 100 g fazolí
  • 500 g vepřové plece
  • 1 bílá cibule
Estonská zelná polévka

Fazole den dopředu namočte do studené vody. Poté vodu slijte, přidejte maso, asi 2,5 litru vody a přiveďte k varu. Pak odeberte pěnu. Přidejte zelí, nakrájenou cibuli a sůl. Vařte při nízké teplotě, dokud mas i zelí nezměkne.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 andromaus andromaus | Web | 4. února 2016 v 23:05 | Reagovat

No přesně podle mého gusta :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama